Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Engine start/stop button does not turn off engine


Recommended Posts

Surf4FamFun

Title sums it up.  Everything is fine, push button to stop engine, it keeps running.  Had to power off the boat with the power button (not battery disconnect) to shut down motor.  This only has happened once.  Last years boat happened a bunch of times until software was updated.  Anyone ever see this?

Link to post

I had this happen once to my 2020 MXZ.  I don't remember if I used the dash power button or tried flipping my battery switch.  Either way it never did it again.

Hopefully its an isolated problem for you .

Link to post

I’ve had it happen maybe two times. I guess I should probably check the switch. But as you said the main power button worked to turn the engine and everything off. I let the boat sit for a minute and when it started right back up with now issues I just moved on I guess. Not sure of the cause. 

Link to post
On 6/7/2021 at 1:00 AM, Surf4FamFun said:

Title sums it up.  Everything is fine, push button to stop engine, it keeps running.  Had to power off the boat with the power button (not battery disconnect) to shut down motor.  This only has happened once.  Last years boat happened a bunch of times until software was updated.  Anyone ever see this?

Couple things to add... if you have your key turned to the on position, then it will disable the start/stop button. Also, I often have to hold the button in for a full second. I think there is a built in delay.

Link to post
On 6/7/2021 at 2:00 AM, Surf4FamFun said:

Title sums it up.  Everything is fine, push button to stop engine, it keeps running.  Had to power off the boat with the power button (not battery disconnect) to shut down motor.  This only has happened once.  Last years boat happened a bunch of times until software was updated.  Anyone ever see this?

Its not done .. surf on! :rockon:

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...