Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
Lake Luver

05 LSV Temperature Guage Not Working

Recommended Posts

Lake Luver

I have a 2005 wakesetter with a 340 Monsoon and there is only one temp sender I can find that must be to the ECM (which I replaced).  It has two wires (yellow and black). My temperature gauge  is not working and am trying to troubleshoot. Where would the other one be? I looked all over the engine. The black and yellow wiring for the temp sender above merges with a tan wire that isn’t attached to anything (and nothing around to attach it to).  I was told to ground the temp sensor wire to see if it is a guage problem but can’t find it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eagleboy99

Have you tried swapping connectors on the gauges?  The 05 uses Canbus and you can use any wire to any gauge.  Maybe you gauge itself (or the MMDC?) is pooched?

Share this post


Link to post
Share on other sites
notaloser
Posted (edited)

What makes you believe there is more than one temp sender?

The yellow/black should be the only Engine Coolant Temp sender. Assuming V-Drive, ECT is aft starboard on top of intake manifold? If I remember correctly, tan is to the over-temp switch mounted somewhere aft end of intake manifold.

Have you checked your MEFI for any codes? If your ECT is bad, the MEFI will report an out of range value code.

EDIT: Scratch what I’ve said above. I just remembered there is a two-wire (yellow/black) for the MEFI, a single wire  for the temp gauge (tan) and a single wire for the over-temp indicator (brown/white).

Edited by notaloser

Share this post


Link to post
Share on other sites
formulaben

Not sure if this is applicable to a 2005 model...YMMV.

mrwieo.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...