Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
Surferdude22

Ballast full/level indicators

Recommended Posts

Surferdude22

 I have a 2011 23 LSV with the Viper system. When I fill my ballasts the center and left green indicator bars showing the level works. my right doesn't work at all. My front shows maybe 25% even if its full. Is there a reset or easy fix for this? Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites
oldjeep
9 minutes ago, Surferdude22 said:

 I have a 2011 23 LSV with the Viper system. When I fill my ballasts the center and left green indicator bars showing the level works. my right doesn't work at all. My front shows maybe 25% even if its full. Is there a reset or easy fix for this? Thanks 

Float switch comes out from the top

Share this post


Link to post
Share on other sites
Surferdude22

I apologize but I'm not sure what that is. What is a Float switch? And out of the top of what? Is that the wires and sensor on the ballast tank? AMD if so what. Do I do to repair ir. Buy an new one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
wdr

In the top of the tank(s) you will have a round plate with 2 wires coming out of it. That will be the tank sensor and it is not uncommon to have issues (sporadic and otherwise) with the sensor(s) which is basically a rod through the center of a floating donut. Mine are hit and miss especially on the front one for what ever reason. You can buy a new one from Moeller or pull the old one to see if there is some sort of crud on the shaft preventing the sensor from rising or falling. The fuel tank is the same set up and manufacturer as well, with less than confidence inspiring results in my case.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Surferdude22

Thanks for response. so it sounds like a sensor problem more than a software issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
ahopkinsVTX

Don’t you know it’s full when water sores out the side? If you are always running them full I don’t know how much I’d dig into this. Hit fill all and wait for the tank to over flow. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...