Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

kosar

Rockford Fosgate MR5BB issue

Recommended Posts

kosar

Hi There,

We just upgraded from our 98 Sunsetter to a 13 wakesetter LSV a couple weeks ago and everything seems to be working as advertised except the Rockford Fosgate unit(and the assist shocks for the tower but I can figure that one out :) ).  We can control the radio from the maliview and radio unit in the backseat but the buttons on the MR5BB will not work. There is power to the unit and when a change is made from the other 2 controls, the MR5BB display will reflect the changes but nothing from the buttons on the unit itself. I did not witness it (was parking the trailer) but I’m told the unit was working when we first launched the boat. I looked in the manual and assumed the unit got inadvertently locked but nothing when I hold the sel and disp buttons for 3 secs as described in the manual. I also tried turning the power off to both batteries in hopes of resetting the unit. I did my best to trace the wires and looked at the receiver unit but nothing obvious. The boat is super clean and only has 127 hrs so all of the wiring looks like it did from the factory. Any other tips/tricks for resetting the unit or unlocking the buttons or thoughts on what is happening. Thanks in advance for any help you can provide. 

Edited by kosar

Share this post


Link to post
Share on other sites
asnowman
On 6/25/2018 at 9:16 PM, kosar said:

We can control the radio from the maliview and radio unit in the backseat but the buttons on the MR5BB will not work. There is power to the unit and when a change is made from the other 2 controls, the MR5BB display will reflect the changes but nothing from the buttons on the unit itself. I did not witness it (was parking the trailer) but I’m told the unit was working when we first launched the boat. I looked in the manual and assumed the unit got inadvertently locked but nothing when I hold the sel and disp buttons for 3 secs as described in the manual. I also tried turning the power off to both batteries in hopes of resetting the unit. I did my best to trace the wires and looked at the receiver unit but nothing obvious. The boat is super clean and only has 127 hrs so all of the wiring looks like it did from the factory. Any other tips/tricks for resetting the unit or unlocking the buttons or thoughts on what is happening. Thanks in advance for any help you can provide. 

Did you find a resolution to this? I have the same issue going on today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RoverOn

2014 247 LSV with the same issue which just started a couple of days ago.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
wdr

In my painfully extensive experience with the POS, RFX-3000 (black box) and the the MR5 the cause of partial or non operation has always been the connections on the back of the RFX to... pick one. I finally got tired of screwing with it and pulled the amp board and soldered, strain releived and otherwise secured everything I could. Hope this helps. Bill 

Share this post


Link to post
Share on other sites
RoverOn

wdr:

 

where is the RFX-3000  located?

Share this post


Link to post
Share on other sites
wdr

Amp board, top left hand corner “on mine”. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
RoverOn

wonder if this is the issue:

Tracked it down this weekend.  S-video cable loose at the amp board.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bredman22

My volume has been stuck on up, can’t seem to fix it. Replacing is also difficult as my remote looks a little different than mr5bb... maybe an early 2010 model?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...