Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
pauley71

New boat smell - burning? (Raptor 410)

Recommended Posts

pauley71

I just turned 14 hours on my new 2016 23 LSV. Everything is working perfectly. No screen issues, no PnP issues, nothing. Ever since new, I get a whiff of a burning like smell typically when I slow down. Since my oil changes were done last weekend, this is the first time I've stressed it with a full ballast + PnP at surf and wake speeds. I definitely smelled it a little more. After my one and only (probably ever) WOT I smelled it again. A little more this time. It goes away quickly and sniffing around I can't tell where it's coming from. So I'm not "concerned", but I thought I would ask to see if it was normal. I'm assuming is paint burning off the engine/cat. 

Great boat and it's been flawless so far. 

Share this post


Link to post
Josh4mc

My dealer warned me about that and to not be alarmed. Cleared up after a while.

Share this post


Link to post
Ronnie

Mine did it too. I was thinking it smelled like the paint burning on the motor or exhaust.

 

Share this post


Link to post
hethj7

My new cars have been the same way too. 

Share this post


Link to post
Ronnie

My career was in a GM auto production plant. I came home smelling like that every day. :cry:

Share this post


Link to post
IXFE

Funny you guys should mention this smell and GM...

I test drove this car just this morning, and I pushed it kinda hard. When we got back to the dealer and got out of the car I was greeted with the same smell. 

 

BA5E2C26-32EC-4B9A-9540-9660C0A6D777_zps

Share this post


Link to post
ahopkinsVTX

It's the ford scum burning off that engine :Tease3: 

Share this post


Link to post
Badger

he-oh,  watch it now! 

Share this post


Link to post
csilcox

A lot of times on the new cars and trucks its a stocking decal they put all over the exhaust ....Its annoying that they don't pull off at factory.  They burn off in a few days but its never fun having a salesman take a customer on a test drive and pull up to traffic light and smell and light smoke is coming from under the vehicle!  By the way that SS is sweet ride!

Share this post


Link to post
2014Skier

Just run it wide open for a while to get everything burnt off, then no more smell.  

Share this post


Link to post
ahopkinsVTX
7 hours ago, csilcox said:

A lot of times on the new cars and trucks its a stocking decal they put all over the exhaust ....Its annoying that they don't pull off at factory.  They burn off in a few days but its never fun having a salesman take a customer on a test drive and pull up to traffic light and smell and light smoke is coming from under the vehicle!  By the way that SS is sweet ride!

Those don't just pull off, it would add tons of time in the factory for them to pull them off. They are stuck on with a pretty high end adhesive because they contain traceability information. 

Share this post


Link to post
Shodan01

Mine too - just crossed 10 hours...I get a small smell every now and then.

Share this post


Link to post
Driver

Have a 2016 23 LSV with 65 hours on it.  In the second season here and still get a slight "skunky" smell on mine too.  The only real time I notice it is when we are surfing, and the rider falls.  I throttle down and turn to pick them up, and that is when we get a whiff of it in the boat.  None of the surfers ever have complained, but with the new surf pipe I wonder if it is behind them.

 

At first i thought it was just paint burning off of the CATS, but 2nd season and 65 hrs????

Share this post


Link to post
jmarch33

I get the same "skunk" smell on my '16 23 LSV.... My uneducated guess is that's what "treated" exhaust smells like? 

Share this post


Link to post
MLBurns

Probably extra zip-ties on the engine.

Share this post


Link to post
pauley71

I started this thread and mine has definitely gone away now, but I also have 150 hours on my '16.  I remember it lasting longer than expected.  I suspect it was just paint burning off.    

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...