Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
Sidetracked3

2014 lsv will not start

Recommended Posts

Sidetracked3

Everything turns on I can put the code in and hit the start engine button on screen and the engine will not even turn over. Any help will be greatly appreciated. 

Share this post


Link to post
TURNITRED

Its not in gear is it?

Share this post


Link to post
Sidetracked3

No we checked that. We had someone from dealer come out but they want us to bring it in. But it's going to be a pain and we will be without a boat for the weekend

Share this post


Link to post
mikeo

low batteries? The computer can fire up on low voltage/amperage, but the system will fail when it tries to start. Put some jumper cables on it and see if that makes a difference; also check that the safety lanyard wires are still connected on the back of the button.

When was the last time it started and ran? 

Share this post


Link to post
Sidetracked3

We checked the batteries and they are good. Also disconnected and reconnected lanyard. Ran last summer before we winterize.

Share this post


Link to post
amorin

Had the exact same issue when boat was brand new, ended up being a faulty connector on the starter. If I remember correctly it was yellow/red wire directly off the starter.

 

 

Share this post


Link to post
mikeo

You could hotwire the starter and see if it turns over. If doesn't turn then the problem is in the engine compartment (or the batteries), if it does turn then you can start chasing the problem back to the dash.

Google "how to jump a starter" if you're not sure how to do it, or the short version is short the big red wire on the starter to the little (red) wire on the starter solenoid. The sparks and noise will startle you, but it's a positive sign if the engine does something. 

Share this post


Link to post
Paddock06VLX

I have had this issue, throttle in neutral but make sure it is as far forward as possible in neutral.  Hope that helps.

Share this post


Link to post
daz311

Check the ignition fuse in the black box behind the back seat at front of motor, should be a 10amp fuse, mine did exactly this a year ago , all power to the touch screen but woundn't start off screen or emergency key.

Share this post


Link to post
kwebster1

I had the same problem, turned out that when either the dealer had it, or my old lady was cleaning, somehow a switch got flipped that is a kill to the motor. It is a little half hidden toggle switch that is by the throttle, down a little lower, has a tab type thing that sort of hides it. See if that is flipped down. if it is, flip it up! 

Share this post


Link to post
Familymalibu

Sidetracked3 I am having same issue with my 2014 LSV. Did you isolate and fix the problem?? Please let me know.

Share this post


Link to post
Cole2001

@Familymalibu We had basically the same problem and it was all related to the throttle arm which was replaced. 

Share this post


Link to post
Familymalibu

@Cole2001 is your a 2014 as well? Thanks.

Share this post


Link to post
Stevo
7 hours ago, Familymalibu said:

@Cole2001 is your a 2014 as well? Thanks.

It’s either your throttle switches at the helm, a connection point where the wire harness in the engine bay, or the neutral switch solenoid at the transmission.

Edited by Stevo

Share this post


Link to post
Cole2001
9 hours ago, Familymalibu said:

@Cole2001 is your a 2014 as well? Thanks.

Yes.. Dealer replaced throttle and all good. They were able to bypass the throttle and start the boat which determined the problem.  

Share this post


Link to post
Familymalibu

Thanks for input guys. Trying to get on this before spring. Hope I’m replying on the right thread, new member.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...