Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
prion

Wetsound Tower Speaker Issue - Need Help

Recommended Posts

prion

Hey Crew,

I'm having a tower speaker issue and am hoping someone here can help. I have a set of Wet sound Pro 485's on my tower. Last weekend they stopped working. The weird thing is they are still playing but at a very low volume. When I have the volume all the way up you can just barley hear the speakers on the back deck. The amp light is green and not blinking. I have checked RCA's, amp gain, head unit volume, fuses, remote wires, wire connections at the speaker. I cant seem to find anthing wrong. If they had just quite working all together it would make sense, but since the are still playing at a very low volume I am at a loss. Has anyone else experienced this? Im hoping someone has some advise.

Thanks for the help

Ryan

Share this post


Link to post
MLA

Sounds like the tweeters have quite working, but thats odd that both would at the same time. I would Ohm the pods, wire up a test speaker to the amp chnls to see is its still putting put a full range signal. Swap RCAs with the in-boat amp to see if the head-unit is still putting out a full range signal.

Share this post


Link to post
bunji169

Maybe the amp low pass filter switch got bump on accidently.

Edited by bunji169

Share this post


Link to post
bunji169

Also you can try to plug ipod directly into amp via rca to headphone jack cable. That will isolate it to either amp issue or speaker issue. If it works fine hooked up directly to ipod, then it would be the head unit or Input source issue.

Edited by bunji169

Share this post


Link to post
skibumm

My ken wood head unit has a setting that you can change that does that to mine. It can change either the Tower (rear) or the inboats (front) to all but muted. I found this out during install as I had everything up and running and was cleaning up wires and my 14 year old was playing around and yells that he broke it. I worked on the head unit for about 1/2 hour going through setting and stumbled upon it.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...