Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
tlpru

motor running rich... 335 monsoon

Recommended Posts

tlpru

my engine is running rich....(smell fuel behind the boat)..

it boggs down when taking off...

perhaps old gas???

i put a bottle of lucas injecter cleaner

but runs pretty good at full power,,,

idles ok...

another observation...

my intake manifold sounds louder than normal ( the big black dome) ...i can put my hand on the top of it and push...seams to quiet it down...

((i could be reaching))

question....is the metal intake cover hard to remove?.......

anybody have a this kind of problem ??

thanks

trent

Share this post


Link to post
Eyekahn
my engine is running rich....(smell fuel behind the boat)..

it boggs down when taking off...

perhaps old gas???

i put a bottle of lucas injecter cleaner

but runs pretty good at full power,,,

idles ok...

another observation...

my intake manifold sounds louder than normal ( the big black dome) ...i can put my hand on the top of it and push...seams to quiet it down...

((i could be reaching))

question....is the metal intake cover hard to remove?.......

anybody have a this kind of problem ??

thanks

trent

Your manifold could be loose or the gasket is bad. This could be why you are running rich also.

Share this post


Link to post
tlpru

im thinking that MIGHT be it.......it looks like the throttle body is bolted to the metal intake and that is bolted to the engine intake....

my clyde manual does not illustrate this.....anybody have any ideas about removal?????

thanks

Share this post


Link to post
99response

The 6 bolts on the plenum (black thing), remove the IAC, TPS, and MAP sensor wires along with the throttle cable.

-Chris

Share this post


Link to post
tlpru

well im ruleing out intake mantifold. (sprayed it down while running (b12 chemtool)) no rpm change....

changed fuel filter....going to try a new tank of gas.. with lucas fuel injector cleaner....

update.....no help/.....

but it seams the problem occurs when the egine is hot....when i first get out ,,,motor cool....runs awesome....then after driving hard...the power fades and you can smell gas...(running rich)....

im now leaning to temp sensors.,...

any other thoughts??

Edited by tlpru

Share this post


Link to post
tlpru

well,,,,,,,,,,,,it was spark plugs or cap and rotor....runs like a champ now!!!! (i just over looked the easy stuff)

thanks to all

Share this post


Link to post
MaliBlue

along the same lines, I took my boat to higher elevation where the air was slightly thinner. I'm talking sea level to 3,500 feet so not too terribly high. I had the same symptoms, also a little run on from time to time after shutting off the key switch and and sometimes trouble starting, followed by a lot of black smoke out of the exhaust (very skier unfriendly by the way). Anyway, I had to adjust the mixture on the carb for the higher elevation. Once I did that, all was good again.

Glad you found your solution too!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...