Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

03 Wakesetter 383 Hammerhead won’t start without throttle up


Recommended Posts

RussMac

Hey guys, this is my first post after reading many troubleshooting guides on here so hopefully this works out for me. I have a 2003 Malibu setter 23 LSV with a 383 hammerhead and it’s been running great for the last year since I bought it, when I went to winterize it, it wouldn’t start up. It would just crank and crank and crank, but not fire up. I pulled the little silver pin and gave it a little bit of throttle and it fired up right away. Before I take it to the Malibu dealer is there any suggestions on what I should try and look at? I’ve read maybe it’s the throttle body that needs to be cleaned?

Link to comment

Always a good idea to clean the throttle body first.  You could also consider a full tune up including plug wires if it has been a while.

I would test the fuel pressure, check the temperature sensor (for the ECM), and if that doesn't do it, take a good look at the IAC (which you just cleaned in the throttle body).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...