Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Starting issues


Recommended Posts

I purchased a Malibu ( first boat purchase) and have it at Norris Lake this weekend. 
It started right up. I took it to marina to get gas. After filling it, it started up but would go into gear....forward or backward. 
we floated to the dock and I turned engine off. Ever since then, I have not been able to start the boat. I put in my code, but when I push the electronic starter button on the digital display, nothing happens. 
unfortunately we did not get a back up key at the time of sale. We are literally dead in the water. 
fortunatey we were with friends and they towed us back to our lift. 
 

Any help/advice would be appreciated. 

Link to post
8 minutes ago, MarkF said:

I purchased a Malibu ( first boat purchase) and have it at Norris Lake this weekend. 
It started right up. I took it to marina to get gas. After filling it, it started up but would go into gear....forward or backward. 
we floated to the dock and I turned engine off. Ever since then, I have not been able to start the boat. I put in my code, but when I push the electronic starter button on the digital display, nothing happens. 
unfortunately we did not get a back up key at the time of sale. We are literally dead in the water. 
fortunatey we were with friends and they towed us back to our lift. 
 

Any help/advice would be appreciated. 

Did you check the battery? Sounds like your battery(s) might be low on volts causing everything (the brains that runs the boat) to freak out a bit.  

Link to post

Did you make sure you have it neutral?  Also check the kill switch to make sure it didn’t get pulled out of place. If that doesn’t work you might turn the power button and battery selection switch off and then turn the battery switch back on and power button back on and then try to start. 

Link to post

We have two batteries.
I charged both batteries over night snd today. Both register green on charger, but still no luck. 
it is in neutral. I’ve checked this several times. Kill switch is set. I have turned battery switch to off all day as they charged. Turned back on multiple times and still jim luck. 

Link to post

Try moving the shift lever as you try to crank it.  Or maybe bypass the neutral switch to see if it will crank. 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...