Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Boat wouldnt start for a short time


Recommended Posts

We just bought a 2013 MXZ and cruised/surfed for an hour. Eng Temp was 160, safety cord in place, in neutral. 3/4 fuel.  Went to start it and it turned over and wouldn't start. Shut all batteries off. Let sit. Took several tries to finally start. Probably 20 mins or so. Finally started.

Thoughts  ?

Link to post
25 minutes ago, iliketoski said:

Vapor Lock?  What was the outdoor temperature?

i do not think that era Indmar suffered this symptom at all do they?  im 960 hours on a 14 and not a whiff of this and i do not recall any posts about it for this era Indmar.  im in New Orleans and we get hot!!

though i guess your right that it sounds like one

Edited by granddaddy55
Link to post

Another thought that beached me was the little electronic module on the distributor (ICM).  It acted like vapor lock, for a couple outings, then suddenly it wouldn't start at all.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...