Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
MSD

Ballast not draining

Recommended Posts

MSD

First day on the water in our new (used )'17 VTX with low hours.  Great fun! When playing around with the ballast, I could not get the starboard aft hard tank or plug n' play sac to empty.  They filled ok, but would not empty.  The pump ran but no water was coming out after all other tanks emptied.  I read several threads that explained the float could just be stuck, which was the cast with the front tank (it said 75% full, draining, but no water).  I could feel the water in the plug n' play bag, which also said 75%full/draining.  After not being able to get it drained and wanting to ski, I disconnected the plug n' play connection and let it drain out  through the bilge pump.  Water came out both the hard tank and PNP bag.   

I assume the pump in and pump out  are the same, correct?  Any suggestions on how to troubleshoot and primary order of operations would be appreciated.   :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...