Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

bsacc

Newest Viper II update for 2014 MXZ 22

Recommended Posts

bsacc

Can someone direct me to this?  It's been a long time since I've done one and I noticed a few funny issues last summer.  I'm thinking it needs to be updated.  Thanks in advance for the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
COOP

Youll need to know which ECM you have, MEFI6 or Econtrols.

MEFI6 should have 3 plugs, and the Econtrol is one plug. 

Last touch screen was V3

Last MEFI6 viper was V11

Last Econtrol viper was V2

There are two updates, one for the Viper, one for the touch screen. They havent changed in some time. What issues are you having?

Share this post


Link to post
Share on other sites
bsacc
28 minutes ago, COOP said:

Youll need to know which ECM you have, MEFI6 or Econtrols.

MEFI6 should have 3 plugs, and the Econtrol is one plug. 

Last touch screen was V3

Last MEFI6 viper was V11

Last Econtrol viper was V2

There are two updates, one for the Viper, one for the touch screen. They havent changed in some time. What issues are you having?

Thanks for the info.  I'll have to figure out which ECM I have.  When you say 1 plug or 3 plugs, you're referring to the back of the ECM?  Would it be in my paperwork?

Once I figure out which ECM I have, where do I download the version I need?

Issues last summer, nothing major but after I replaced batteries all of my custom pre-sets went back to default.  Not a big deal, I just noticed it acting weird.  I really can't even remember what it was doing exactly but it seemed like it went back to the factory settings.  I updated it in 2016 and after I swapped batteries it was definitely different.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23LSVOwner

If you updated it in '16 you probably have the newest one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
COOP

Yes, number of plugs on the engine ECM.

No where to download it, unless someone here has an archive. but your nearest dealer can get it to you. If your having issues let me know and I can email it to you. I will need the boat vin and which ecm you have.

The latest Viper update was late 15 or early 16. All it did was fix a front bow tank sending issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bsacc
On 1/3/2019 at 2:28 PM, COOP said:

Yes, number of plugs on the engine ECM.

No where to download it, unless someone here has an archive. but your nearest dealer can get it to you. If your having issues let me know and I can email it to you. I will need the boat vin and which ecm you have.

The latest Viper update was late 15 or early 16. All it did was fix a front bow tank sending issue.

Thanks! I appreciate it! I think I had that issue...front pump would never shut off until I switched the batteries off.  Anyway, dealer in TX confirmed I have the MEFI6 and emailed me the latest version so I should be good to go now.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...