Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

DaDeuce

2006 VLX Center LCD Screen Randomly doesn't work?

Recommended Posts

DaDeuce

So this has happened a few times on my 2006 VLX. The center screen (where the ballast info, other settings, and the cruise is set) will occasionally stop displaying. Generally it rectifies itself after a couple of minutes or when the boat is cycled on/off. I'm concerned that this could potentially ruin a weekend with not being able to use the cruise for wake boarding/surfing. Is this a precursor to the screen going out? Just flake communication to the controller? Is there any protection built into these units (heat, etc.) that would cause them not to run?

Share this post


Link to post
Share on other sites
csleaver

Check the connection at the screen or mini MMDC contoller.  If there is moisture, corrosion, worn pins or sockets in the plug it may cause an intermittent display problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
obaro15

I had a similar issue and sooner then later unplugging and plugging back in no longer resolved the issue.  The only way I knew the controller was still plugged in was at night it was still backlit.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
h2ojunkie

I have used CRC spray cleaner on the molex plug that goes into the MMDC. Clean the male and female pins and use some dielectric grease on the connection. That has always fixed mine, on our 08 VTX.

Crazy thing is, my red button on left side of the display came off and there is a plastic plunger rod goes into the MMDC and I super glued the red button back on but its loose in the hole now of the display. Can only hope I can seal it w some electrical tape and not cover up the ballast and cruise buttons but that it will hold. First world problems, geez.

If anyone has ever had the issue I have please let me know a remedy, TKS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...