Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
Sirbragsalot

2000 Sportster LX oil pressure gauge not working

Recommended Posts

Sirbragsalot

My oil pressure gauge is not work. All other gauges in the cluster are working properly. Does anybody have any suggestions on how to fix this problem? 

Thanks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites
oldjeep

new sender would be my first guess

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sirbragsalot

Appreciate it I will get one ordered. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
RTS

Fuel Injected engine?  If so...keep in mind you have two senders.  One feeds dash gauge and one feeds ECM.  Make sure you order the one that feeds dash gauge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sirbragsalot

Carburetor engine 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rednucleus

And of course, check wires on back of gauge and plug on sender too if not already done

Share this post


Link to post
Share on other sites
tvano

iirc you should not use teflon tape sealer on the oil pressure gauge as it interferes w the electrical signal.

i could be wrong here - a search on site may be worthwhile.

my (injected) engine has two senders.  one is a one wire while the other is a two wire.  

        i'd be tempted to run sealer / teflon if yours is a two wire unit.  if yours is a one wire unit i'd look at trying w/o teflon tape.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sirbragsalot

Ok so I replaced the oil pressure sending unit and gauge is still not functional. Anybody have any other ideas. I checked the gauge and it only has one connection. My gauge cluster is medallion instrumentations systems. This particular gauge part number is 6703-00005-01 if anyone knows where I can get a new one. Thanks for the help 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jbower

Put a mechanical gauge on it and make sure you have oil pressure ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...