Jump to content
Sign in to follow this  
stusumm

Front Ballast

Recommended Posts

stusumm

Has anyone else had trouble with the front ballast draining on its own?

I can fill the tank and after 1 or 2 pulls it is empty again. The water is not going into the bilge area so it must by siphoning out the drain port.

Anyone have a clue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
DC9669

Sounds like some warranty work for your dealer!

Share this post


Link to post
Share on other sites
stusumm

She is there as we speak. Just wondering if it was a common problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jimmy Buffett

Might just be draining back out the fill line. Others have suggested the line needs a loop in it above the water line, or an inline check valve.

Share this post


Link to post
Share on other sites
actionadd

Most likely draining out the fill line, there should be a high loop in the line to keep it from draining out, the loop should be higher than the water line.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SacRiverRat

Is the front tank a hard tank, or a sack?

Share this post


Link to post
Share on other sites
stusumm
Is the front tank a hard tank, or a sack?

It is the new 350 gallon hard tank. The dealer indicated that they have seen this problem more than just a few times. I'll be interested to see how they fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BenBu

yep,same problem here only mine drains half way after a few pulls ,..i will look at the fill line loop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×