Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
ConnollyCrew

iPod ec2

Recommended Posts

ConnollyCrew

For those that want to use this cable for your iPhone and need this hard to find cable please contact Patrick Industries as they make and sell it and the Rockford head units that need these cables. I called and /spoke with Joelle, she was very helpful and they were not expensive. Joelle's direct number is 574 970 8335.

Edited by BamaLSV

Share this post


Link to post
mikeo

For those that want to use this cable for your iPhone and need this hard to find cable please contact Patrick Industries as they make and sell it and the Rockford head units that need these cables. I called and /spoke with Joelle, she was very helpful and they were not expensive. Joelle's direct number is 574 970 8335.

Something tells me that she's going to have a lot of phone calls to return tomorrow.

While I typically stick with bluetooth, I'm thinking that a custom cable to run across to the helm might be a nice addition.

Share this post


Link to post
Tjc195

The lady who answers now is Robyn.  Apparently Joelle left the company...still very easy to order.  I ordered the older version and the new version together for under $50.  The local Rockford fosgate dealer wanted $90.00 for just the (1) ec2 and couldn't get the old EC.  

Share this post


Link to post
Raffit78

Hate to bring up such an old thread,  but I picked this unit up on Ebay. 

http://www.ebay.com/itm/NEW-Rockford-Fosgate-IPODEC2-Apple-Lightning-to-9-Pin-Mini-DIN-iPod-6-ft-Cable-/292195950492?hash=item44083c5f9c:g:xFwAAOSweXhXl5XC

 

It is not working with my system.   2013 247lsv.    Any suggestions?   I have also noticed that my boat came with a ws-420 wet sounds eq,   can it be that the ports in the glove were "cancelled out"  so the eq would work?   or are the two not conjoining.    (the headphone jack works though, in the glove)   any thoughts?  

 

Boat was bought used, with the eq already installed. 

 

 

I also can identify a usb female port under the right screen dash.  Although I have read in a couple threads here not to use that for aux (screen goes unresponsive).  It does work when I plug it in with a usb-iphone cable. Hence the reason I bought that ipodec2 so I don't have issues with the screen.     

 

 

 

 

Share this post


Link to post
MLA

If AM/FM Tuner still play and the remote controls the master volume, then the EQ did not bypass the rockford black box. Could be a disconnected cable behind the amp wall. 

Share this post


Link to post
Raffit78

So I took apart that wall today and it seems like all is connected. Headphone jack works, the usb cable there charges, but that ipodec2 deal, isn't working. Pretty annoyed at this point. There was even a "cd changer" plug lol. Could it be that the ipodec2, is not compatible on a 2013? and it should be a ipodec first generation? then to use an apple adapter? Would anyone have an alternative to have everything work like factory? I'd like to control my music through the head unit so we can use the transom remote/head unit, to see what song is playing as well as fast forward and so on.    

 

A bit off topic, but I would like to run a backup camera to view through the malview screen,  I ordered all the parts through Bakes online.  Now, I'm just wondering, I do see one rca female coming inside that glove box, Could that be for video?   It looks like there is a coaxle cable coming out from it heading towards back of the amp wall.  Or do I run the wire directly to the malview? is there video in behind that screen? 

 

Would love to have these two things if at all possible. lol 

 

 

Share this post


Link to post
ConnollyCrew

If I remember correctly the ipodec2 was for use with the black box in 2015?? Malibu's? I am not certain on the different generations of the black box.

Share this post


Link to post
Raffit78

It was just a loose connection. It was taped together in the back of the amp wall, but with some movement, it fired right up. I am using the newer plug for my older system and it does work. 

Share this post


Link to post
darbytire

so what do I need to order to make it play, I also having trouble playing thru aux, radio is only option for me right now

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...