Jump to content
Sign in to follow this  
jh200

01 LSV Speakers Cutting Out

Recommended Posts

jh200

Hey everyone,

Haven't pulled the boat out of storage yet, but I'm trying to troubleshoot some speaker issues from the end of last season.

The front speakers under the dash will only come on when the volume is turned up to a fairly high setting.

I'm no expert on audio so I check the connections at the amp and the speaker.

Any suggestions as to what the problem might be?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
gSm

Check your grounding. This happened to my boat this year, the dealer said it was the ground. Good Luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites
MLA

Are the speakers powered by an amp or the head-unit? Since they do play, I would look at the fade level or gain level on the amp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Waynerzman

Agree with mla. Likely settings on your amp.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
David

It would be helpful to know if the dash speakers are slow to follow the others in output or if the dash speakers come on abruptly and if both dash speakers behave identically.

Slow to follow could be gain levels on an amplifier.

Abruptly could be a bad ground on a dedicated amplifier, poorly seated RCAs, water damage to electronics, voice coil gap filled with water, or an internal disconnect between the speaker's braided tinsel lead and solid voice coil wire connection, among other possibilities. It helps narrow down the potential causes if this condition is common to both dash speakers simultaneously.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×