Jump to content

 

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
Fman

Auto wedge function

Recommended Posts

Fman

Could someone confirm how auto wedge is supposed to work. Yesterday I was towing my friend and he likes wedge two clicks up, I would manually do this on MTC but when he falls it shows it back to lowest setting and will not reengage to prior setting. I have auto wedge enabled on maliview. I was hoping auto wedge would adjust back to setting once gps cruise holds speed. Any ideas why this is not working?

Share this post


Link to post
Share on other sites
BlackBluMalibu

The auto wedge will reengage if you set it three times to the same non-preset position. Otherwise you might want to set him up in a rider preset. At least mine goes to memory once it has been set to the same position at least three times. Not the most ideal, but it does work on mine. Good luck and have fun this summer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
isellacuras

Bit off topic but in regards to rider presets, do you loose those of you turn your Perko switch to off? I took the time to set and rename presets and I lost them. It might have cleared them when I took it to the dealer for warranty work. I haven't tried again since then.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wheelman

You don't loose your presets when you turn batteries off.

Share this post


Link to post
Share on other sites
isellacuras

You don't loose your presets when you turn batteries off.

Thanks. Will have to re set. They must have cleared the settings when they were searching for an intermittent problem I was having.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bunji169

Or they updated your firmware. That will clear presets

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
dalt1

Exactly how does auto wedge work? Is it on for every situation once enabled or set individually for each preset. Still trying to figure all these new electronic toys on my 2012.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fman

I thought it was designed to be used in a preset or when towing someone you adjust the wedge when they fall it goes back to lowest setting. Pull the rider up and it goes back to where you had it set. Mine is not doing this, I am having to manually adjust everytime I pull the rider up.

Edited by Fman

Share this post


Link to post
Share on other sites
ozsurf
I thought it was designed to be used in a preset or when towing someone you adjust the wedge when they fall it goes back to lowest setting. Pull the rider up and it goes back to where you had it set. Mine is not doing this, I am having to manually adjust everytime I pull the rider up.

I think it might be your wedge Fman

I have the same set up and mine returns to last set point when rider falls even if I change setting during the ride.

It is a great feature hope you get it sorted.

Cheers

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fman

Yep, I am going to have to ask my dealer what might be happening. I confirmed I have it enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ozsurf

The only other thing I can suggest is a reset to factory settings.

WARNING we had to do this once due to our error (not the boats we were pushing buttons in excitement ) and lost every thing we had done presets ect so good idea to back up to your phone first.

Cheers

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
ajive

This is a momentary hijack, but I confirmed my settings today since I updated firmware recently. There are two check boxes in the setting 'wedge' and 'auto-wedge'... both should be checked, correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites
CL-Rides

This is a momentary hijack, but I confirmed my settings today since I updated firmware recently. There are two check boxes in the setting 'wedge' and 'auto-wedge'... both should be checked, correct?

Yes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ajive

Yes.

Knew it. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
randv

Fman, did you get this sorted? Was it a software issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fman

What I discovered was auto wedge only works with the rider presets. If you manually adjust on the MTC it will not reset back to setting after rider falls and is pulled up. In the preset mode it worked great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...