Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
Malibu B.C.

!999 Sporster runs rough after 4300 rpm

Recommended Posts

Malibu B.C.

My 99 Sportster started to run rough after 4300 rpm. The distributor wont adavance past 18 degrees. I found a used ignition module under the seat Im sure it is part of the distributor. But if its been replaced before I'm wondering why? and if in fact thats the problem.

Share this post


Link to post
LS6Vdrive

My 99 Sportster started to run rough after 4300 rpm. The distributor wont adavance past 18 degrees. I found a used ignition module under the seat Im sure it is part of the distributor. But if its been replaced before I'm wondering why? and if in fact thats the problem.

check for corrosion on terminals under distrib cap and or replace

Share this post


Link to post
Malibu B.C.

check for corrosion on terminals under distrib cap and or replace

Thanks very much. I did that and in fact there was an automotive cap on and it was quite corroded. I replaced that and the plugs already. Made no diifference.

I do intend to have it scoped but I was hopping to get the answer here before the exspence.

Share this post


Link to post
Steve B.

Not sure, but 18 degrees advance sounds waaaaayyyyy to much? It is fuel injected right?

Where is timing at idle? Is it hard to start?

Steve B.

Share this post


Link to post
Malibu B.C.

Not sure, but 18 degrees advance sounds waaaaayyyyy to much? It is fuel injected right?

Where is timing at idle? Is it hard to start?

Steve B.

According to a Mech. at 2500 RPM it should be way higher than 18 degrees that is where it was reved to when he got 18 degrees. My boat runs like a clock runs perfect starts perfect up to 4300 rpm. Appartently the timming is not advancing to meet the demand. I do not know what the timming is at idle. And its carborated 4 barrel Holly.

Like I said earlier I belive this happened before I bought it ( last Oct.) as I found an used ignition module and a coil too in the boat. I was hopping to find what, why and how this happening.

Thanks Steve

Doug P.

Share this post


Link to post
Steve B.

Thanks for the help. It turned out to be the ignition module in the distributor. Runs great now

I'm guessing my 95 module is the same. Can you tell us or provide a link to the unit you got?

Thanks in advance, ha, advance,

Steve B.

Share this post


Link to post
Malibu B.C.

I'm guessing my 95 module is the same. Can you tell us or provide a link to the unit you got?

Thanks in advance, ha, advance,

Steve B.

I can just go off the box .There was a spare left in the boat. I thought it was a old one at first. OEM Parts. Part number. LX 340 7031 ignition module

The instuctions say its an GM ignition Module although the part has written made in Tawain.

Hope that hepls

Doug P.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...