Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

Sign in to follow this  
WAKETHS

Dead Dash

Recommended Posts

WAKETHS

Seond time this has happened. Just riding along and all of a sudden the boat starts beeping and all my gauges go dead. They just beep as if just starting the boat then flatline. No Idea what this could be. Fuses all are on. My Perfect Pass works still. And my boat drives fine and restarts fine. I just cant see my depth/ info and my fuel level etc..

Any Idea on this?

Share this post


Link to post
chathamsolutions

WELCOME TO THE SITE!!!!!!

Half my gauges died on my dash. There was a bad connection under the dash.

Look under there.

Share this post


Link to post
edwin

I had the same issue...MMC had gone bad.

Share this post


Link to post
WAKETHS

Thanks for the responses.

When i had my PP installed the RPM's didn't display and never got it fixed. I moved out to so cal and paid my bu dealer to fix it.. They ran a new tach wire and it was fixed. I wouldn't know where to start looking for a loose connection. How would I know if my MMC went bad?

its only a 2003 with 250 hours on it.

Share this post


Link to post
wienrdog

You may also want to check your lanyard. If the lanyard is disconnected, it will prevent the gauges from working - but you said the boat runs fine.

Is is all your gauges or do the Depth Finder & Temp/Clock multi gauge continue to work?

If all, then it's likely wiring as the Tach/speedo & Temp/Oil/Fuel/Alt gauges run off the MDC. The others are independent.

If it's just the central gauges, pulling the lanyard & re-attaching may get the MDC to reset & restart your gauges... It has for me in the past.

The PP gauge is likely wired entirely separately from the MDC & other gauges - so it continues to work.

Share this post


Link to post
Guest J-Ro

If the whole dash dies and your engine stops it's your lanyard. The switch goes bad sometimes and doesn't fully depress. Try filling the gap with some tape or bypass the lanyard completely.

Share this post


Link to post
mschofield

Disconnect and reconnect each set of wires going into the MMC. It fixed my dead guages. Disconnect and reconnect the big fat connector at the back for the engine for good measure.

Share this post


Link to post
Malibusteve

I've had this problem twice. First time dealer found loose ground wires under the dash. They also replaced the computer. Second time they replaced the computer they found that it died b/c it was full of water. They think water came in under the windshield. Havent' had the problem since.

Share this post


Link to post
foiler1

last year tach and speedo would cut out intermittently. this year no guages working. replaced the computer and still nothing. i believe it may be a ground but not sure where to look. can anybody give me detailed info to help correct this? Thank in advance

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...