Jump to content

Welcome to TheMalibuCrew!

As a guest, you are welcome to poke around and view the majority of the content that we have to offer, but in order to post, search, contact members, and get full use out of the website you will need to Register for an Account. It's free and it's easy, so don't hesitate to join the TheMalibuCrew Family today!

engine temp gauge


barefootindad

Recommended Posts

My engine temp rises as soon as I select any electrical equipment on . I don't think the engine temp is actualy rising because the temp goes up instantly and increases with every switch turned on ie; stereo, blower, lights etc. There are no blockages in the coolng system. Has anyone had this problem?

Link to comment
It sounds like your accessories are pulling current through your gauge. Sounds like you lost a ground.

thanks for the advice

I'll start looking for that tommoro

Link to comment

mine did the exact same thing. just as ej suggested it was a ground issue. I added a ground from the battery to the ground plate under the dash & fixed the problem.

Link to comment
mine did the exact same thing. just as ej suggested it was a ground issue. I added a ground from the battery to the ground plate under the dash & fixed the problem.

I think if you search the site, there was a fix for this from Malibu. You add a ground from the battery to the bus. Did corrected many guage issues I was having when my '99 BU was new. I don't think i had to do it to my '00, BICBW.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...